31 päivän troppihaaste aktivoi ja innosti huimiin lukuihin

10.2.2023

Haastoimme viime vuonna reuma- ja tules-yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä ottamaan osaa 31 päivän troppihaasteeseen. Haasteessa tavoitteena oli etsiä jokaiseen päivään jonkinlaista liikettä, ripaus kulttuuria ja pieni pala luontoa. Haastetta jaettiin kevään hyvinvointikiertueella, syksyn järjestöpäivillä ja markkinoitiin myös mm. somessa.

Haasteeseen lähti mukaan ainakin 20 reuma- ja tules-yhdistystä ympäri Suomen ja useita yksityishenkilöitä. Yhteensä haastelomakkeen palauttaneet

🧡 harrastivat 1276 tuntia liikuntaa. Suosituimpia lajeja olivat (sauva)kävely, pyöräily, uinti/vesijumppa, kotijumppa ja arkiaktiivisuus.

💜 kokivat 1574 tuntia kulttuuria. Kulutetuimpia kulttuurimuotoja olivat lukeminen, musiikin kuuntelu, laulaminen, elokuvissa käyminen ja museot ja näyttelyt.

💚 nauttivat 571 tuntia luonnosta. Eniten aikaa vietettiin metsäkävelyllä, pihatöissä ja marjastaessa tai sienestäessä.

Vaikka tällaisia lukuja onkin mukava nostaa esille, tärkeintä 31 päivän troppihaasteessa ei ollut minuuttien kerryttäminen vaan omien troppien havainnointi ja sen oivaltaminen, että aktiivinen voi olla monella tapaa ja pienissäkin pätkissä. Eräs yhdistysaktiivi tiivisti kokemuksen näin: "Moni otti, mutta ei palauttanut [lomaketta]. Ehkä hekin tekivät jotain. Ainakin paljon keskustelua on ollut, mitä on tehty ja mihin kategoriaan tekemiset ovat kuuluneet."

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Osallistujat palkittiin Reumatropin tuotepalkinnoilla. Kiitos kaikille aktiivisesta osallistumisesta ja mukavia arjen troppihetkiä myös tänä vuonna! 🎉

31 päivän troppihaasteen tulokset