Syksy 2022 tuotti 10 uutta Reumatroppi-ohjaajaa

11.11.2022

Tämän syksyn Reumatroppi-ohjaajan peruskoulutuksista valmistui yhteensä 10 uutta Reumatroppi-ohjaajaa levittämään hyvinvoinnin ja arjen pienien tekojen ilosanomaa reuma- ja tules-yhdistyksiin (ja vähän muuallekin)!  Koulutuksiin osallistui myös useita aiemmin koulutettuja ohjaajia, jotka saivat samalla muistin virkistystä ja lisävinkkiä oman ryhmänsä käynnistämiseen.

Syksyn koulutuksissa testattiin uutta, kevennettyä koulutusmallia. Kahden päivän (8 h) koulutuksen sijaan tiedot ja taidot Reumatroppi-ryhmän ohjaamiseen tarjoiltiin napakassa 2,5 tunnissa etäyhteyden välityksellä. Kuten aiemminkin, koulutuksessa käytiin läpi Reumatroppi-toiminnan perusideaa, ryhmätoimintamateriaalin sisältöä ja toimintaa ja pohditaan, mistä hyvä ryhmänohjaaja on tehty. Koulutukseen on upotettu roppakaupalla käytännön vinkkejä ja kokemuksia, joita on kerätty viimeisen parin vuoden aikana toiminnassa olleilta yhdistyksiltä ja ohjaajilta.

Koulutuksen palautteet puhuvat sen puolesta, että kevennetty koulutusmalli on tullut jäädäkseen ja innostavaa ja osallistavaa koulutusta voidaan tarjota myös etäyhteydellä. 

Palaute ohjaajakoulutuksesta: "Ei ole vain pelkkä jumppajuttu, vaan aivan täydellinen. Kovasti tykkään, että troppi on erilainen ja ihmisen mielenterveyttä tukevaa."
Palaute Reumatroppi-ohjaajan peruskoulutuksen osallistujalta.